Správa oprávnení užívateľov

Pokiaľ chcete poskytnúť možnosť administrácie vašich sužieb inému účtu vo WebSupport-e, môžete ich vytvoriť cez WebAdmin rozhranie. Zabezpečíte tak to, že ostanete vlastníkom služby a hlavným administrátorom, pričom druhá strana bude mať možnosť vykonávať zmeny vo vami vopred vybranými parametrami.


Pridať oprávnenia služby

1. Prihláste sa do Webadminu

2. Hore napravo kliknite na vaše Užívateľské meno

3. V menu kliknite na položku Oprávnenia služieb.

4. Pre udelenie nových oprávnení kliknite na modré tlačidlo v pravo hore Udeliť oprávnenie.

V tejto sekcií zároveň vidíte oprávnenia, ktoré už boli poskytnuté – Vytvorené mnou, prípadne oprávnenia, ktoré Vám poskytli iný používatelia – Cielené na mňa. Z tejto sekcie ich môžete upravovať, prípadne aj úplne zmazať.

Výber služieb pre oprávnenia

V tejto časti môžete vybrať spomedzi svojich služieb tie, ku ktorým bude mať zvolený používateľ prístup. Pri každej službe môžete navyše určiť, pre ktoré časti (ako napríklad e-maily, databázy, FTP či DNS záznamy) bude dané oprávnenie platiť.

Po úspešnom udelení oprávneni sa vám služba zobrazí v zozname na konci návodu, kde okrem informácii o užívateľovi a rozsahu oprávneni nájdete aj tlačidlá pre úpravu a zrušenie všetkých opravneni pre konkrétneho uživatela a konkrétnu službu.

Zvoľte používateľa

V tomto kroku vyberte používateľa, ktorému chcete umožniť spravovať vaše služby. V prípade, že ešte neexistuje, môžete mu vytvoriť nový účet. Cieľový používateľ síce bude mať prístup k vašim službám a umožníte mu spravovať jej časti (emaily, databázy, FTP – ďalšie detaily nastavíte v druhom kroku), no vlastníkom služby ostanete stále vy.

Hotovo! Oprávnenia služieb pre užívateľa sú nastavené.

Upraviť a zmazať oprávnenia služby

V sekcií Oprávnenia služieb máte v sekcií „Vytvorené mnou“ možnosť sledovať vami vytvorené oprávnenia. Kliknutím na Upraviť máte možnosť vybrať, ktoré aspekty služby budú môcť byť administrované.

Zmazanie prebieha kliknutím na tri zvislé bodky v poslednej bunke tabuľky a kliknutím na Zmazať.

Aktualizované 14. júla 2021

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu