1. Báza znalostí
  2. Vlastná webstránka
  3. Základy a nastavenia
  4. Systémové požiadavky pre editor Vlastnej webstránky
  1. Báza znalostí
  2. Vlastná webstránka
  3. Systémové požiadavky pre editor Vlastnej webstránky

Systémové požiadavky pre editor Vlastnej webstránky

Rozlíšenie obrazovky

Odporúčané: 1440 x 900 alebo vyššie

Podporované: 1280 x 800 alebo vyššie

Je možné pracovať aj v rozlíšní 1024 x 768, ale nebude to veľký zážitok 🙂

Webové prehliadače pre editáciu webu

Odporúčané: Google Chrome (Mac alebo Windows)

Podporované: Internet Explorer 10 a vyššie (Windows), Firefox (Mac alebo Windows), Safari (iba Mac)

Pre úpravu stránky odporúčame používať klávesnicu, myšku alebo touchpad. Stránku je možné upravovať aj cez mobilné zariadenie, avšak odporúčame ho využívať iba na úpravu textu a blogových článkov, nie na úpravu rozloženia webstránky alebo obchodu.

Webové prehliadače pre publikované weby

Webové stránky publikované prostredníctvom editora, by mali fungovať v každom prehliadači, ktorý podporuje CSS3 / HTML5. Rovnako bezproblémové by malo byť zobrazovanie na zariadeniach so systémom Android a iOS. Niektoré prehliadače, ako napríklad veľmi staré verzie programu Internet Explorer, môžu zaznamenávať problémy s CSS a môžu sa vyskytnúť závady vo vzhľade stránky, aj keď obsah by mal zostať plne viditeľný.

Operačný systém

Testy prebiehajú vždy na aktuálnej verzii Mac OS X, Windows a predchádzajúcich verziách. V súčasnej dobe to je Windows 10 a vyššie, Mac OS X 12 a vyššie.

Editor by mal pracovať s akoukoľvek verziou systému Windows Vista alebo akoukoľvek verziou Mac OS X po verzii 10.1.

Nepodporované zariadenia a prehliadače pre editáciu webu

Komplexná úprava stránky prostredníctvom telefónov a tabletov nie je možná. Pomocou týchto zariadení si môžete vybrať šablónu a vykonávať množstvo ďalších úloh, ale pre editáciu webu odporúčame iba počítač, Windows a Mac OS a prehliadače uvedené vyššie.

Neodporúčame tiež používať editor na operačnom systéme Linux. Editor síce funguje na niektorých systémoch Linux, ale nemôžeme zaručiť správny výsledok úprav a žiadnu ďalšiu technickú podporu v prípade problémov.

Pre úpravy stránky neodporúčame:

• Žiadnu verziu prehliadača Opera

• Internet Explorer 6, 7, 8 alebo 9

• Safari (Windows)

Obmedzenia

Editor je určený pre tvorbu webových stránok pre malé firmy a osobné stránky. Ak použijete tento nástroj primerane a v súlade s dokumentáciou, mal by fungovať bez akýchkoľvek problémov. Pri používaní Editora v rozpore s dokumentáciou alebo použití na iné účely môže dôjsť k znefunkčneniu stránky, s ktorým vám nebudeme vedieť pomôcť a stránku bude potrebné obnoviť do pôvodného stavu.

Typy súborov, počet súborov a veľkosti súborov

Editor nie je určený pre skladovanie obrázkov alebo videí. Ak potrebujete uložiť na stránku veľké množstvo súborov, odporúčame ich umiestniť na externé úložisko.

  • maximálna veľkosť jedného obrázku je 10Mb

Pri použití videa odporúčame nahrávať videá na YouTube alebo Vimeo a použiť zodpovedajúci widget pre vkladanie priamo do vašej stránky. 

Podporované typy súborov

  • JPG / JPEG
  • PNG
  • GIF
  • PDF

Počet podstránok

Počet podstránok je obmedzený v Osobnom balíčku webstránky, kde je možné mať 5 vytvorených podstránok. Pri Biznis webstránke odporúčame nevytvárať viac ako 50 podstránok, aby stránky aj editor fungovali plynule. Maximálny povolený počet je však až 300 podstránok.

Počet widgetov na stránke

Neodporúčame používať viac ako 30 widgetov na stránke, stránky môžu mať z tohoto dôvodu veľmi pomalé načítavanie.

Počty obrázkov

Neexistuje žiadny fixný limit pre počet použitých obrázkov, či fotografií, ale nemáme otestovaných viac ako 100 obrázkov / fotografií. 

Upload obrázkov

Nie je možné uploadovať viac ako 5 obrázkov naraz.

Rozmery obrázkov

Minimum: 10 x 10 px

Maximum: 1920 x 1920 px

Prezentácie a galérie

Pri prezentáciach odporúčame maximálne 10 snímok na 1 prezentáciu a nie viac ako 3 prezentácie na podstránke. Ak ich bude viac, môžu sa vyskytnúť problémy s pomalým načítavaním stránky. V galériach odporúčame použiť maximálne 30 obrázkov a maximálne 2 galérie na podstránke.

Náhľady

Editor dokáže zobrazovať náhľad stránky tak, ako by sa mali zobrazovať na iPhone alebo iPade. Tento náhľad je však čisto orientačný a nemôžeme zaručiť, že každý náhľad bude presne zodpovedať reálnemu zobrazeniu v týchto zariadeniach.

Editor neposkytuje možnosť úpravy vzhľadu mobilnej verzie, tá sa odvíja od nastavenia počítačovej verzie vzhľadu stránky.

Javascript

Neposkytujeme žiadnu podporu pre JS súbory (alebo akékoľvek iné skriptovacie jazyky). Na stránku je možné vložiť iFrame obsah pomocou widgetu alebo môžete pridávať skripty do hlavičky či tela stránky, no v tomto prípade nebudeme schopní pomôcť pri ladení kódu. Ak vložíte vlastné Javascript do Editora môže dôjsť k znefunkčneniu stránky, s ktorým vám nebudeme vedieť pomôcť a stránku bude potrebné obnoviť do pôvodného stavu. 

Aktualizované 8. marca 2022

Bol pre vás tento návod nápomocný?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Spýtajte sa nás, radi poradíme
Po - Ne 8:00-22:00
Kontaktovať podporu