Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Pre používateľov

Je doména .store vhodná pre váš e-shop?

Doba čítania: 2 min.

Ak máte e-shop a chcete, aby rástol, určite ste už uvažovali o tom, akú doménovú koncovku používať. Nedávna štúdia, vykonaná agentúrou Contrast Digital, prináša zaujímavé zistenia o tom, ako môže doména .store ovplyvniť váš biznis.

Čo ukázala štúdia

Štúdia porovnávala dva podobné e-shopy, ktoré sa líšili len doménovou koncovkou – jeden mal .store, druhý tradičnú .com. Počas 12 mesiacov sledovali návštevnosť, viditeľnosť vo vyhľadávačoch a náklady na konverziu.

Kľúčové zistenia:

  1. Nárast návštevnosti – obchod s doménou .store zaznamenal o 87 % viac návštevníkov.
  2. Dvojnásobná viditeľnosť vo vyhľadávačoch – .store doména zlepšila SEO výsledky.
  3. Zníženie nákladov na konverziu – efektívnejšie využitie marketingových zdrojov o 12 %.

Ako to funguje na Slovensku?

Výsledky štúdie nepochybne ovplyvňuje aj to, že store znamená v angličtine obchod. Preto sa môže zdať, že doména .store je skôr kuriozita. Avšak, ak plánujete expanziu do zahraničia, .store môže byť skvelou voľbou, ktorá vám dodá dôveryhodnosť.

Doménová koncovka .store tiež poskytuje vášmu e-shopu globálny imidž. Tento typ domény môže povedať zákazníkom, že váš obchod je pripravený rásť. Pre nové e-shopy, ktoré sa chcú prezentovať ako dynamické a medzinárodne orientované, je .store ako ušitá.

Pre koho je doména .store vhodná?

  1. Pre nové e-shopy s medzinárodnými ambíciami. Ak chcete expandovať do zahraničia, .store môže zvýšiť vašu viditeľnosť a návštevnosť.
  2. Pre existujúce e-shopy hľadajúce oživenie. Ak plánujete zmenu značky, .store môže poskytnúť moderný a globálny imidž.

Záver

Výber domény je strategické rozhodnutie, ktoré môže ovplyvniť váš úspech na trhu. Doménová koncovka .store, sa môže javiť ako netradičné riešenie, no pre e-shopy s ambíciou expandovať do zahraničia a vytvoriť si moderný globálny imidž je ako stvorená.

Zabezpečte si svoju doménu .store ešte dnes a pripravte sa na rast!

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako ochránite vašu značku v online svete:

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *